La nostra veu

En aquest espai hi aniràs trobant les reflexions que sorgeixen de la nostra feina. Esperem que t'inspirin!!

“L’educació és el punt on es decideix si estimem prou el món per assumir-ne la responsabilitat”. (Hanna Arendt, “La crisi de l’educació”)

El 16 de març del 2017 va tenir lloc la presentació oficial de l’Institut Les Cinc Sénies a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. Vam iniciar l’acte citant l’autora nord-americana Hanna Arendt per reafirmar el nostre compromís amb l’Administració, les famílies i la ciutat de Mataró. Mesos després, i a les portes de celebrar les primeres Jornades de Portes Obertes de l’Institut Les Cinc Sénies, inaugurem la pàgina web del centre, un pas més.

Sota l’epígraf “Fent camí cap a la innovació”, avancem cap a una escola que, en paraules d’Antonio Bolívar, catedràtic i professor d’organització d’escoles, ”asseguri a TOTS els estudiants a TOTS els LLOCS, el genuí dret a aprendre”.

I com vol la comunitat educativa del Cinc Sénies que sigui aquest lloc? Un lloc genuí, que empoderi l’alumne ajudant-lo a reconèixer les seves fortaleses i li faciliti el desenvolupament de capacitats i competències en el seu procés d’aprenentatge al llarg de la vida. I ser genuí vol dir: creatius, crítics, emprenedors; en definitiva, competents en un món que canvia a una velocitat vertiginosa i que necessita d’una ment flexible. Per això apostem pel treball amb metodologies actives i emergents, fonamentades en els set principis d’aprenentatge. Fem de la capacitat investigadora el nostre millor aliat, del PEC el nostre timó del procés de transformació en què estem submergits, fent xarxa amb altres centres que comparteixin la mateixa inquietud i compromesos amb l’entorn.

Carina Torres, 13 de febrer de 2018.